Οι περισσότεροι ιατροί γνωρίζουν ότι χρειάζονται μια ιατρική ιστοσελίδα για το ιατρείο τους, αλλά δεν αντιλαμβάνονται όλοι πλήρως πώς ακριβώς μπορεί αυτή η ιστοσελίδα να βοηθήσει.

Μια ιατρική ιστοσελίδα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παρουσία του ιατρού στο διαδίκτυο. Αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών με τους πιθανούς ασθενείς, στην οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης, και στην επίτευξη των στόχων του ιατρείου. Η πλειοψηφία των ενηλίκων στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να συγκεντρώσουν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Η επιλογή ενός γιατρού είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις και πολλοί χρησιμοποιούν πληροφορίες από το Internet για να λάβουν την απόφαση αυτή.

Υπάρχουν τέσσερα συγκεκριμένα πράγματα που θέλετε το site σας να επιτύχει:

Να προσελκύσετε νέους ασθενείς

Μια καλή ιατρική ιστοσελίδα καθιστά ευκολότερη την ανάπτυξη του πελατολογίου σας. Προσελκύει την προσοχή των μηχανών αναζήτησης (όπως Google), η οποία οδηγεί τους υποψήφιους ασθενείς στη σελίδα σας. Μόλις φτάσουν, ένας καλός σχεδιασμός τους ενθαρρύνει να παραμείνουν και να μάθουν περισσότερα για εσάς, τις υπηρεσίες και τη φιλοσοφία σας. Η σωστή βελτιστοποίηση της σελίδας και ο προσεκτικός σχεδιασμός μπορούν να σας βοηθήσουν να στοχεύσετε και σε συγκεκριμένους τύπους ασθενών που θέλετε να προσελκύσετε στο ιατρείο σας.


Να καθιερώσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς

Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να σας βοηθήσει να «χτίσετε» εμπιστοσύνη με τους (υπάρχοντες ή δυνητικούς) ασθενείς σας. Η ιστοσελίδα θα πρέπει να προβάλει την «ταυτότητά» σας, τους στόχους σας ως γιατρός, τις υπηρεσίες σας, και οτιδήποτε άλλο θέλετε να γνωρίζουν σχετικά με εσάς. Η ιστοσελίδα σας επίσης, θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την «εταιρική σας ταυτότητα» και να σας βοηθήσει να καθιερώσετε την online παρουσία σας. Αυτό καθιστά ευκολότερη την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους ασθενείς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να σας γνωρίσουν και να αισθάνονται άνετα με σας προτού συναντηθείτε από κοντά.


Να «εκπαιδεύσετε» τους ασθενείς

Μια καλή ιατρική ιστοσελίδα όχι μόνο θα διευκολύνει τους υποψήφιους ασθενείς να σας βρουν, αλλά θα σας βοηθήσει να τους εκπαιδεύσετε σχετικά με τις υπηρεσίες και τα θέματα που σχετίζονται με το είδος της υπηρεσίας που θα τους παρέχετε. Πολλοί υποψήφιοι ασθενείς αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής και ιατρικά θέματα. Αν είστε σε θέση να παρέχετε επαρκώς τεκμηριωμένες, και ενημερωμένες πληροφορίες, τότε θα επικοινωνήσουν μαζί σας.


Να αποκτήσετε πιο αποτελεσματική λειτουργία του ιατρείου σας

Οι ασθενείς σας δεν είναι οι μόνοι που επωφελούνται από μια καλή ιατρική ιστοσελίδα. Ο σωστός σχεδιασμός του site σας μπορεί επίσης να λάβει ένα μεγάλο μέρος της επιβάρυνσης του προσωπικού του ιατρείου σας. Πόσος χρόνος σπαταλιέται απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ώρες γραφείου και τη λήψη ραντεβού;

Ένα ιατρικό site μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα για σας – και μάλιστα 24 ώρες την ημέρα. Διευκολύνει στους ασθενείς να επικοινωνήσουν με το ιατρείο σας σχετικά με ζητήματα μη-έκτακτης ανάγκης που μπορούν να απαντηθούν μέσα από τη σελίδα σας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό σημαίνει ότι εσείς και το προσωπικό σας είστε σε θέση να επικεντρωθείτε στην παροχή φροντίδας στους ασθενείς που έχουν ανάγκη στο εδώ και τώρα, χωρίς να χάσετε τις ευκαιρίες να αλληλεπιδράσετε και να παρέχετε πληροφορίες σε πιθανούς νέους ασθενείς.