O σχεδιασμός και η ανάπτυξη του περιεχομένου της ιατρικής ιστοσελίδας σας μπορεί να είναι δύσκολο έργο. Είτε έχετε τρεις υποσελίδες ή 100, το να αποφασίσετε τι περιεχόμενο θα τοποθετήσετε στην ιστοσελίδα σας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική επιτυχία της. Το περιεχόμενο δεν περιλαμβάνει μόνο τα κείμενα που θα την απαρτίζουν αλλά και τις εικόνες, τα διαγράμματα ή τα διάφορα αρχεία με δυνατότητα λήψης.


Ο σχεδιασμός και η οργάνωση που περιλαμβάνουν τα παρακάτω επτά βήματα, θα κάνουν τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

1. Αξιολογείστε το υπάρχον υλικό σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει πριν τη δημιουργία της νέας ιατρικής ιστοσελίδας σας είναι να αξιολογήσετε τα υπάρχοντα αρχεία σας. Αν αυτή είναι η πρώτη ιστοσελίδα σας, ψάξτε για υλικά που ήδη έχετε, όπως φυλλάδια, για να διαπιστώσετε αν ήδη έχετε επαρκές υλικό.

Κάντε στον εαυτό σας τρεις ερωτήσεις.

Είναι το περιεχόμενο σωστό και ακριβές;

Είναι επαρκές;

Είναι χρήσιμο για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μου;

Αφού βεβαιωθείτε ότι τα παραπάνω ισχύουν, θα έχετε διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν ξεπερασμένες ή ανακριβείς πληροφορίες και ότι δε χρειάζεται να συμπεριληφθούν πρόσθετα κείμενα για τις υπηρεσίες που παρέχετε.


2. Καθορίστε το κοινό σας

Πριν αποφασίσετε τι περιεχόμενο θα συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα σας, καθορίστε σε ποιο δημογραφικό κοινό απευθύνεστε. Το να κατανοήσετε ή τουλάχιστον να προσδιορίσετε σε ποιον απευθύνεστε, θα βοηθήσει στον τρόπο σχεδιασμού του υπόλοιπου περιεχομένου σας, αλλά και του συνολικού εικαστικού της ιατρικής ιστοσελίδας σας. Αυτό θα σας επιτρέψει επίσης να διαπιστώσετε εάν οι πληροφορίες είναι σαφείς και απαραίτητες.


3. Χρησιμοποιήστε Sitemaps

Αν συγκρίνει κανείς τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας με την οικοδόμηση ενός σπιτιού, το sitemap είναι σαν τα σχέδια του αρχιτέκτονα. Χωρίς αυτό, πιθανώς να σχεδιάσετε ένα σπίτι που δεν έχει αρκετά μπάνια ή ντουλάπες.

Ξεκινήστε έχοντας κατά νου το γενικό πλαίσιο πριν περάσετε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Μπορεί μία σελίδα να περιέχει όλα όσα χρειάζονται, ή χρειάζονται επιπλέον υποσελίδες που θα παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες; Σύντομοι και περιεκτικοί τίτλοι της κάθε σελίδας είναι πιο εύχρηστοι στην πλοήγηση συγκριτικά με μεγάλες φράσεις. Σε αυτό το βήμα, μπορείτε να αναδιατάξετε και να ιεραρχήσετε το περιεχόμενό σας πριν αρχίσετε το γράψιμο.


4. Συνεργαστείτε με τρίτους

Ακόμα κι αν είστε το μοναδικό πρόσωπο στην επιχείρησή σας, θα ωφελήσει να περιλάβετε και άλλους στη διαδικασία επανεξέτασης και διόρθωσης για να εξασφαλίσετε ότι τα κείμενά σας είναι γραμματικά σωστά και ότι έχει νόημα για τους άλλους.


5. Γράψτε για τους πελάτες σας και τις μηχανές αναζήτησης

Για όσους γνωρίζουν τη σημασία του SEO, δεν θα πρέπει να επικεντρώνονται στη χρήση λέξεων-κλειδιά τόσες πολλές φορές ώστε το περιεχόμενο να γίνεται δυσανάγνωστο.

Συμπεριλαμβάνοντας με φυσικό τρόπο τις λέξεις – κλειδιά στα κείμενά σας, εξασφαλίζετε ότι όταν κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα σας, δεν κουράζεται διαβάζοντας περιεχόμενο που επαναλαμβάνει συνεχώς τις ίδιες λέξεις. Επίσης μπορείτε να αναπτύξετε μια ποικιλία λέξεων που παρέχουν την ίδια έννοια με τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε.


6. Δώστε στο περιεχόμενό σας ελκυστική εμφάνιση

Χωρίστε το κείμενο σας με χρήση εικόνων, διαγραμμάτων ή απεικονίσεων. Επίσης, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα διαβάσουν όλο το κείμενο, αλλά πρώτα θα ρίξουν μια γρήγορη ματιά κατά μήκος του, μπορείτε να το διαχωρίσετε με τη χρήση φωτογραιών ή με λίστες με κουκκίδες. Επιπλέον, κρατήστε τις παραγράφους σας σύντομες και να χρησιμοποιήστε τίτλους που θα χωρίσουν τα διαφορετικά τμήματα. Η επιλογή της σωστή γραμματοσειράς παίζει σημαντικό ρόλο στην εύκολη ανάγνωση των κειμένων σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις τεχνικές για να εξασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό όχι μόνο είναι χρήσιμο αλλά και ευανάγνωστο.


7. Ορίστε χρονοδιαγράμματα

Συνήθως ο μεγαλύτερος εχθρός στην έγκαιρη ολοκλήρωση μιας νέας ιστοσελίδας σας είναι η έλλειψη επαρκούς περιεχομένου και οι καθυστερήσεις στη δημιουργία του. Θα πρέπει να ορίσετε συγκεκριμένες προθεσμίες για να βεβαιωθείτε ότι το έργο σας παραμένει χρονικά σε καλό δρόμο.